söndag 24 februari 2008

Köttfusk hos grossister

Det är inte bara hos olika Ica-handlare som det fuskats med kötthanteringen. Länstidningen i Östersund intervjuade den 22 februari en företagare med lång bakgrund i livsmedelsbranschen. Företagaren menar att det talats alldeles för lite om fusket med utgången mat. Senast för någon vecka sedan hade han blivit uppringd av en leverantör som ville sälja ett parti filé som hade blivit för gammalt. Företagaren menar att denna typ av erbjudanden är vanliga. Grossisten föreslog denna gång att han kunde sälja den gamla filén vidare till någon restaurang.

Företagaren tar också upp ett tidigare exempel där en vara som såldes som fint svenskt hjortkött visade sig vara renkött från Ryssland.

Den 15 februari kunde Expressen berätta om en grossist som märkt om gammal mat och sedan sålt den till ett gatukök i Småland. Polisen hade fått ett anonymt tips och utreder nu händelsen.

När jag ändå skriver om grossister så pekas de även ut som miljöbovar i Länstidningen Östersund den 22 februari. Medan vanliga konsumenter blir allt duktigare på att sortera sitt avfall så är många butiker och restauranger samt matgrossister motsatsen. Vid Gräfsåsens avfallsanläggning i Östersund kan de konstatera att det slängs mängder av glasburkar, konserver och plastförpackningar i den kompostanläggning som ska bli matjord. De som slänger detta är just företag, och inte konsumenter.


Läs mer:
Länstidningen Östersund: Stefan blev erbjuden att köpa gammal fläskfilé
Expressen: Grossist misstänks sälja gammal mat
Länstidningen Östersund: Grossisternas dåliga sopsortering vållar problem på Gräfsåsens soptipp
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

Xi sa...

Nu går det att få tag i Oxo-bionedbrytbara plastpåsar. Plastmaterialet som bryts ner och försvinner efter ca 3 år. Om 5-10 år kommer effekten att märkas i mätbara områden. Alla sk vardagspåsar går att få i Oxo-plast. Besök sidan för Vardagsplast !
/Miljöpåsen (d2w)