lördag 19 januari 2008

Koldioxidens vänner

Humor är något som alltid varit ett starkt vapen. På debatt- och ledarsidorna liksom nyhetsplats pågår ständigt diskussioner om koldioxiden och dess påverkan på klimatet. Den ena menar si och den andra menar så. För många är argumenten för tråkiga, trista eller politiskt färgade. Viktigast tycks ofta vara att tala om att den andra färgen flyger trots löften om mindre utsläpp eller att den ena färgen vill sluta med flaskvatten på kommunsammanträdena. När politikerna så uppenbart bara använder miljön för att få en chans att sparka till sina politiska motståndare medan andra yrkesdebattörer ofta tenderar bli långrandiga och tråkiga så är det tur att andra satsar på lite humor i dessa viktiga diskussioner.
SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har därför satt ihop en hemsida som de kallar för Koldioxidens vänner. På sidan möts man av en man som argumenterar för koldioxiden. Argumenten känns igen från dem som bestämt sig för att inte tro på varningarna om klimatförändringarna och allt som oftast förklarar att de minsann inte vill ha några pekpinnar utan istället kommer att konsumera mer istället för mindre för att markera sitt motstånd.

Även om klimatförändringarna skulle vara ett påhitt så finns det dock fortfarande andra miljöhot. Den som förnekar klimatförändringarna kan ändå inte förneka att det idag finns mängder av gifter i naturen: i vår jord, i vår luft och i växter och djur liksom i oss människor. Detta är ett resultat av vårt leverne och det är människan som ligger bakom detta. Därför blir argumenten så oerhört korkade från de personer som bestämt sig för att inte tro på klimatförändringarna och därför kör extra mycket bil, för att ta ett exempel.

Detta inlägg blir kort och jag skriver det enbart för att tipsa om Koldioxidens vänner. Följ länken och tillåt er en liten stund av skratt i denna annars så allvarliga och viktiga fråga: Besök Koldioxidens vänner.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag håller med om att Globala uppvärmningen är en bluff, men det kan finnas andra miljöproblem att oroa sig för! Altså inte att det är varmare vilket är uppenbart för var o en men att den skulle vara mäniskoskapad!

Då får dom allt förklara hur vi fick inlandsisen att smälta.. vi hade inte ens stadsjeepar då!

Här får du en länk att kika på en film;
http://en.sevenload.com:80/videos/ha4PoKY/The-Great-Global-Warming-Swindle