tisdag 18 mars 2008

Kommunerna är bra på miljömål

Ta ditt klimatansvar
Naturskyddsföreningen driver just nu en kampanj som heter ”Ta ditt klimatansvar”. I kampanjen uppmanas privatpersoner och företag att ta ansvar för vår planet och se till att jordens värme inte höjs två grader vilket bland annat skulle orsaka att glaciärisarna skulle smälta och dess nedkylande effekt skulle försvinna vilket i sin tur gör att värmen accelererar.

Kampanjen vänder sig till både företag och privatpersoner. Dessa uppmanas främst skänka pengar till Naturskyddsföreningens arbete.

Inom ramen för denna kampanj har man också vänt sig till samtliga 290 kommuner för att ta reda på om de har någon plan för att minska utsläppen. 209 kommuner har svarat. 57 procent av dessa kommuner har miljömål och ytterligare 27 procent står i startgroparna.

Bland kommunerna som utmärker sig extra mycket finns Markaryd, Lilla Edet, Växjö, Södertälje, Stockholm. Markaryd utmärker sig dock genom att ett pappersbruk på orten lagt ner.

Det är skönt att se att många kommuner verkar lyckas gå framåt trots att de lokala partiernas riksorganisationer har svårt att komma överens i riksdagen.


Läs mer:
Svenska Naturskyddsföreningen: Ta ditt klimatansvar
DN: Kommuner minskar utsläppen mer än EU-målen
Ystads Allehanda: Kommuner satsar på klimatmål
Ekonominyheterna: Kommuner satsar på klimatmål
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: