onsdag 2 april 2008

Den hemlige kocken får en uppföljare

När boken den hemlige kocken av Mats-Eric Nilsson hamnade i bokhandlarnas hyllor slog den ner som en bomb hos landets konsumenter. De flesta hade väl anat att allt inte står helt rätt till med maten vi stoppar i oss, men att det var så här fel hade få anat.Mer eller mindre giftiga tillsatser stoppas i maten medan andra ämnen stoppas i för at dölja hur undermålig maten egentligen är. Det som skrämmer mest är att det inte bara är snabbmat från våra snabbmatsrestauranger som är undermålig, utan nästan all mat som vi hittar i butikerna har något att dölja, så kallade affärshemligheter.

Den som av en händelse ännu inte köpt boken borde göra det så snart som möjligt. Den finns i de flesta bokhandlar både på internet och i riktiga livet. Jag kan inte prisa denna bok nog eftersom den är så pass bred. Snabbmatslandet av Eric Schlosser som Nilsson inspirerats av tar endast upp snabbmaten vilket således inte är så svårt att undvika. Det är bara att låta bli att svänga in vid restauranger som pryds av de gyllene bågarna eller dess efterapare. Men för att undvika den dåliga maten i butikerna behövs det en bok som Den hemlige kocken.

Därför är det oerhört glädjande att Nilsson nu jobbar på en uppföljare. På sin hemsida skriver han:

Jag håller som bäst på med en fortsättning som tar vi där "Den hemlige kocken" slutade. Ett slags shoppingguide för den som bryr sig om matkvalitet och vill slippa alla tillsatser.


Nu inser jag ju att det tar tid innan en sådan bok kan nå handeln. Nilsson måste ha fått in mängder av tips sedan förra boken och allt ska undersökas. Sedan ska det mest intressanta tas med, formuleras, genomgå korrektur osv. Men jag vill ändå ha boken nu!

Jag har i alla fall något att se fram emot nu.


Läs mer:
Den hemlige kocken
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: