tisdag 3 februari 2009

Undvik halvfabrikat och se till att barnen rör på sig

Jag klagade för några dagar sedan på Allt om barn sedan de försökt avliva myter om exempelvis hårvård för gravida. Idag publicerar Allt om barn en ny mytavlivare som heter 10 myter om barn, mat och motion. Där är jag faktiskt överens med tidningen. Man inleder med att skriva att det inte är lämpligt att hoppa över frukosten. Jag visste in att det fanns en myt som menar att man ska undvika dagens första mål men är det så att myten finns så är det också bra att den avlivas.

Myterna rör kost och hälsa och man påpekar att man inte ska ge upp ifall barnet inte vill äta frukt och grönsaker och att hälsosam mat inte alls behöver bli speciellt dyr om man lagar den själv. Myten om att barn inte får i sig för mycket salt om man bara undviker att hälla på för mycket salt slås också sönder då man påpekar att det mesta saltet vi konsumerar kommer från halvfabrikat.

Den som vill ha tips på hur man gör sin egen barnmat (för de mindre barnen) rekommenderas sidan Alternativ barnmat. Se länk nedan.


Läs mer: Allt om barn: 10 myter om barn, mat och motion, Alternativ barnmat, Allt om barn: Så äter barnfamiljer till vardags, Allt om barn: 5 tips -gör det mesta av resterna
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: