måndag 26 januari 2009

Mats-Eric Nilsson fortsätter störa fuskmatindustrin

Svenska Dagbladet publicerade igår flera texter av eller om Mats-Eric Nilsson, författaren bakom böckerna Den hemlige kocken och Äkta vara, och en stor inspirationskälla för den här bloggen. En av artiklarna är författad av Nilsson och handlar bland annat om faran med lightprodukter och tar upp det faktum att man förr kunde straffas hårt om man sålde förfalskat smör. Idag är kyldiskarna fulla av falskt smör och den usla smörimitationen margarin.

En intervju med Nilsson publiceras också. Intervjun är inte oerhört uttömmande utan verkar mest vara publicerad för att göra reklam för att man kan skicka in sina egna frågor till Nilsson och det är ju inte fel om man har funderingar kring alla skumma E-nummer på förpackningarna, hur det kan finnas färskpressad apelsinjuice året runt trots att det inte är säsong för apelsiner jämt, tips på bra och nyttiga produkter eller något annat.

Mats-Eric Nilsson bloggar också numera på den nya sidan Äkta vara som kom ut på nätet i samband med att boken med samma namn publicerades i slutet av förra året. Bloggen och övrigt på sidan är mycket läsvärt, precis som böckerna.


Läs mer: SvD: Varför innnehåller maten så många tillsatser?, SvD: "Folk kollar vad jag har i matkorgen", SvD: 22 E-nummer i värstingprodukten, SvD: Mats-Eric Nilsson om blodapelsin, Äkta vara
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Joakim sa...

Vad ÄR problemet? Har skrivit lite om detta själv...

Anonym sa...

Läs gärna boken "Den hemlige kocken" av Mats Eric, den berättar på ett mycket bra sätt om fusket med maten.
Sören