tisdag 27 januari 2009

Greenpeace hjälper dig hitta rätt elbolag

När man säljer elbolag finns det mycket att fundera kring. Som konsument tänker man ofta i första hand på kostnaderna. inte minst i kristider är det ett logiskt tänkande. Greenpeace försvårar nu valet genom att lista de olika elbolagen utifrån hur miljövänliga de är.

Från det senaste nyhetsbrevet från Greenpeace:

Idag erbjuder drygt 20 svenska elföretag endast grön el från förnybara energikällor. Jättarna Vattenfall, Fortum och E.on hamnar tyvärr långt ner på listan.

Som konsument kan det vara svårt att se igenom reklamslogans och försäljarsvada då det är dags att välja miljövänlig el. Därför har vi för andra gången jämfört svenska elbolag och försökt tydliggöra hur grön företagens el egentligen är, så att du som konsument enkelt kan få en överblick.


Läs mer: Greenpeace: Ebolagen miljörankade
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Stefan H sa...

Jag tycker genuint illa om de stora giriga elbolagen som istället för att vara en del av den nödvändiga omställningen till förnybar och ren energi endast pumpar sina kunder på pengar och lägger dessa i investeringar i rutten kolkraft. Till dessa jättebolag som Eon och Vattenfall och Fortum säger jag - skärp er! Och till alla som har liknande känslor kan jag meddela att det var enkelt och trevligt att byta till ett klimatvänligare bolag istället.

Jonna sa...

Förutom att kika på Greanpeace lista över Sveriges mest miljövänliga elbolag så bör man främja konkurrensen genom att välja ett elbolag som inte tillhör de stora eljättarna.