torsdag 29 januari 2009

En timme för jorden – deltar du?I mars är det åter dags för Earth Hour. Över hela världen släcker företag, privatpersoner, städer och kommuner lamporna mellan klockan 20.30-21.30 den 28 mars 2009. Det är en handling för att rädda vår jord. Även om man kan se resultat bara av denna timme så är handlingen naturligtvis viktig även ur ett större perspektiv. Handlingen blir till ringar på vattnet då varje individ som hörsammar kallelsen säkert tänker sig för även i fortsättningen.

Det finns ingen anledning att ha lampor tänd i rum man inte befinner sig i. TV:n gör ingen nytta när den är avstängd med fjärrkontrollen men ändå står och drar ström. Mobilladdaren drar inte bara ström utan kan även orsaka bränder om den sitter kvar i väggen när man inte använder den.

Några av de städer som anslutit sig är Sydney, Las Vegas, Toronto, Manilla, Nairobi, Köpenhamn, Göteborg och Malmö.

Tillsammans gör vi en enorm skillnad. Alla människor har denna planet gemensamt och det ligger i allas intresse, oavsett religion, ras, nationalitet, politisk åsikt eller musiksmak, att vår jord bevaras.

På Världsnaturfondens hemsida kan du läsa mer om vad du kan göra som privatperson eller som kontaktperson för företag, kommun, skola, kyrka eller någon organisation. Anmäl ditt stöd och förmå dina vänner och bekanta att göra det samma.

Nu är det dags att rädda den här planeten!Läs mer: WWF: Earth Hour – släck för en ljusare framtid, Earth Hours internationella sida, DN: Pingviner hotas när Antarktis is smälter
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: