torsdag 2 juli 2009

Amazonas regnskog får inte försvinna


Från Greenpeace:


Hej miljövän,

Amazonas regnskog är den största tropiska skogen i världen och utan tvekan en av världens biologiska skattkistor. Den utgör hemvist till nära en fjärdedel av världens alla landlevande djur- och växtarter. Men skogen är även hem till över 200 000 människor ur ursprungsbefolkningen. Från regnskogen får de allt de behöver för att överleva från mat och skydd till redskap och mediciner.

I år är det tio år sedan Greenpeace öppnade kontor i Manaus, i hjärtat av Amazonas. Sedan dess har vi jobbat på bred front för att stoppa skövlingen av regnskogen. Nu avverkas regnskogen åter i allt snabbare takt. Vi behöver din hjälp att stoppa skövlingen!

För några veckor sedan publicerade vi rapporten ”Slaughtering the Amazon”. Rapporten visar att den ökande boskapsindustrin i Brasilien nu är det enskilt största hotet mot regnskogen. Vi konstaterar även det är några av världens mest kända varumärken bidrar till förstörelsen genom produktionen av mat, kläder och skor. Varumärken och produkter som även finns tillgängliga i Sverige.

Greenpeace har tidigare avslöjat sojaodlingarnas förödande effekt på regnskogen och det resulterade i att stora delar av industrin ändrade sitt beteende. Sedan 2006 har flera branscher infört ett tillfälligt stopp mot handeln med soja från avskogade områden.

Vi kan vinna igen men vi behöver din hjälp! Greenpeace vill att skogsskyddet tas upp i det kommande klimatavtalet så att länder som Brasilien tjänar på att bevara sina skogar i stället för att se dem brännas ned. Ge din gåva idag!

Vårt arbete för att rädda regnskogen i Amazonas är viktigare än någonsin! Läs gärna mer om vårt arbete och se filmen om våra segrar men också om våra kommande utmaningar i Amazonas.

Tack för ditt stöd! Tillsammans kan vi vinna!

Irina Heinonen


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: